Konferencja 6 grudnia: Analiza Transakcyjna

Za nami  cykl szkoleń realizowanych przez Fundację PROGRESSUS,  Krotoszyński Ośrodek Kultury i Urząd Miejski w Krotoszynie w ramach projektu „Warsztaty filmowe, psychologiczno- pedagogiczne i z zakresu pozyskiwania środków unijnych dla kadry pedagogicznej- edycja 2023”.

Podsumowanie szkoleń odbyło się podczas konferencji 6 grudnia 2023 roku o godz. 11.00 w Sali Nova Kinova ( mała sala krotoszyńskiego kina).

Głównym prelegentem konferencji była pani Agnieszka Kuca, która przedstawiła zebranym zagadnienie : „Gry psychologiczne i gry władzy, czyli nowe spojrzenie na konflikty”. Analiza Transakcyjna dla nauczycielek i nauczycieli.

Pani Agnieszka Kuca w następujący sposób zarekomendowała omawiany temat: „Analiza Transakcyjna opisuje codzienne konflikty oraz jak z nich wychodzić w komfortowy dla wszystkich sposób. Wiedza na temat gier pomaga budować dobre relacje zarówno z uczniami, ich rodzicami, wewnątrz kadry w szkole jak i w życiu prywatnym. Przydaje się więc często i pomaga budować lepsze – bardziej komfortowe relacje”.

Konferencja była okazją do wymiany doświadczeń na temat międzyludzkich relacji, które właściwie kształtowane mogą budować placówkę i korzystnie wpływać na jej rozwój.

O prelegencie: Psycholożka, doradczyni zawodowa, Praktyczka Analizy Transakcyjnej w polu edukacji. Uczestniczy w zaawansowanych szkoleniach z zakresu Analizy Transakcyjnej (ponad 400 godzin szkoleń). Ukończyła Szkołę Trenerów, posiada uprawnienia pedagogiczne. Prowadzi również procesy rekrutacyjne dla biznesu. Od ponad 2009 roku prowadzi warsztaty dla osób dorosłych, dzieci i młodzieży, od 2011 roku dla nauczycieli jako trenerka NODN Progresfera.