Escape room z matematyką w roli głównej

Zapraszamy nauczycieli matematyki na kolejne, niepowtarzalne warsztaty z panią Alicją Gawrońską.

Podczas  warsztatów pani Alicja podzieli się swoim doświadczeniem dotyczącym przygotowania zajęć w formie Escape Roomu . Jest to ciekawy sposób na zaangażowanie uczniów do rozwiazywania zadań matematycznych w formie zabawy. W tym celu nauczycielka wykorzysta m. in. kody QR, rebusy, zagadki. Podczas spotkania zdradzone zostaną Państwu tajniki przygotowania takich zadań. Pokój zagadek można wykorzystać podczas lekcji powtórzeniowych lub jako imprezę szkolną np.Dzień Matematyki, Dzień Pustej Klasy.

Nauczycieli matematyki z pewnością nie trzeba przekonywać, że warto przyjść na warsztaty opisane  powyżej . Miejsce już znane: sala 114 w SP 8; 11 kwietnia, godz. 16.30.

Potwierdzeniem gotowości do udziału w warsztatach niechaj będzie sms zawierający imię i nazwisko nauczyciela oraz nazwę szkoły w której uczy. Oczekujemy na smsy do dnia 10 kwietnia,  pod numerami telefonów: 508 848 966 i 606 468 209.

W imieniu Zarządu Fundacji PROGRESSUS

Aleksandra Leja